Waarom PR maatwerk moet zijn
16 maart 2016
Nieuwe inzichten voor SELA
24 maart 2016

Sociaal ondernemen

Social Media is booming business en aan de cijfers te zien blijft dat nog lang zo. Neem Facebook: met 9,4 miljoen (!) Nederlandse gebruikers, waarvan ongeveer 6,6 miljoen dagelijkse gebruikers, is het bereik enorm te noemen. Er zijn dan ook veel reden om social media als instrument te gebruiken.

De keerzijde van de immense populariteit is dat ondernemers het vaak lastig vinden om mee te gaan in alle nieuwe media en de aandacht daarop.

Een tip van PR4ALL: Kwaliteit boven Kwantiteit!

Je bent als ondernemer echt niet verplicht om op elk medium actief te zijn. Doe uitvoerig onderzoek naar welk medium het beste bij je past. Zijn jouw klanten bijvoorbeeld niet actief op LinkedIN, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om daar veel tijd in te steken.

We hebben een klein overzicht gemaakt met de meest populaire social media platformen:

Facebook – Facebook is een must have, met 9,4 Nederlandse gebruikers is Facebook een ideaal kanaal om jouw klant te bereiken. Eigenlijk elke ondernemer dient een Facebook-bedrijfspagina te hebben. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je webshop te koppelen aan je Facebookpagina.

Twitter -Twitter loopt qua gebruikers enigszins achteruit, maar kan nog steeds een zeer nuttig middel zijn voor je onderneming. Via Twitter kun je gemakkelijk en snel communiceren met je doelgroep. Let wel, het moet in 140 tekens.

Instagram en Pinterest – Instagram en Pinterest zijn ideaal voor bedrijven die hun product of dienst op een visuele manier kunnen laten zien. Via Instagram worden bijvoorbeeld veel foto’s van voeding gemaakt, dit is een mooi product om te fotograferen en trekt dus kijkers aan. Via Pinterest laten ondernemers vaak infographics zien.

LinkedIn – LinkedIn wordt over het algemeen gebruikt om contact te leggen met een zakelijke markt. Door consumenten wordt het medium veel gebruikt om vacatures te zoeken.

Wil jij aan de slag met social media, heb je vragen over social media of wil jij simpelweg meer succes uit je social media behalen? Neem contact op met jouw PR manager!

Comments are closed.