PR4ALL: PR Support met Lef en Bravoure

maar ook heel persoonlijk en vertrouwd

"Dat zij in Amsterdam zitten en ik in Limburg, maakt niets uit."

Dit is Robert van Zaelke, een horecaonderneming die voor iedere gelegenheid een passende zaal beschikbaar heeft, of het nu om een vergadering, een repetitie, een feest of een koffietafel gaat. Na de verbouwing van zijn nieuwe locatie wist Robert dat hij promotie nodig had om zijn bedrijf op de kaart te zetten. Hij nam contact op met PR4ALL. Dit is Roberts persoonlijke verhaal.
“Na een lange zoektocht naar een horecapand vond ik een oud, sfeervol kerkje. Dat hebben we grondig verbouwd tot een modern en gastvrij horecabedrijf. Al tijdens de verbouwing vroeg ik me af hoe ik de promotie het beste kon aanpakken. En wat dat dan zou kosten. Via een relatie kwam ik bij PR4ALL terecht en meteen in het eerste gesprek bleek al dat dat aardige mensen zijn. Met veel creatieve ideeën voor publiciteitsacties.

Dat zij in Amsterdam zitten en ik in Limburg, maakt niets uit. PR4ALL is een online PR bureau en werkt voor MKB-ondernemers door heel Nederland. De meeste gesprekken gaan online of telefonisch. Soms komen ze bij mij op de zaak.

Maar het begon allemaal met een uitnodiging van Ronald voor een startsessie. Daarin maakte ik kennis met Ronald en zijn team. Ronald trok veel tijd uit om erachter te komen wat mijn droom is en wat ik wil bereiken. Op basis van mijn antwoorden tekende hij meteen een stappenplan uit waarlangs we zouden gaan werken.

Ik was eerst nogal overdonderd. Het was zo veel informatie!

Ik wist niet dat er bij PR zoveel komt kijken


Maar Ronalds eerste advies bleek direct goud waard: eerst intern de boel op orde maken, zodat er reserveringen en boekingen gemaakt konden worden. PR4ALL heeft mij geholpen om mijn dienstverlening heel duidelijk op de website te omschrijven. Welke zalen ik beschikbaar heb en wanneer je er gebruik van kan maken. Klinkt logisch en toch… ik was zo bezig met andere zaken dat ik dit niet meer helemaal helder had. Zonder het advies van Ronald was ik gewoon begonnen, terwijl ik daar eigenlijk nog niet klaar voor was.

Wekelijks bellen mijn General Manager en de Personal PR Manager van PR4ALL met elkaar op een vast tijdstip. In die gesprekken bespreken ze samen de voortgang van de PR acties uit het Stappenplan en nemen ze het huiswerk door. Ik krijg altijd een verslag toegestuurd van het gesprek, zodat ik precies weet wat er allemaal gebeurt. Deze vorm van PR Support is heel efficient!

Ook hoef ik me geen zorgen te maken over de financiën. We hebben een vast maandbedrag afgesproken, dus ik weet waar ik aan toe ben. Dat is, mag ik wel zeggen, heel prettig.

Binnen het budget wordt alles voor ons gedaan

PR4ALL heeft nieuwe ontwerpen gemaakt voor briefpapier, de nieuwsbrief en social media. Kortom: ze hebben onze complete huisstijl aangepast. Compleet met een nieuwe website en nieuwe webteksten. Dat was bij de prijs inbegrepen. Wat een metamorfose!

Eerlijk gezegd waren we ook wel toe aan een nieuw imago. PR4ALL hielp ons met het schrijven van ons persoonlijke verhaal, waardoor we dicht bij onszelf zijn gebleven. Onze nieuwe pay-off, het haakje waar mensen ons op zouden kunnen vinden, was snel bedacht: ‘Memories in the making’. Dat is precies wat we doen!

Met de nieuwe look & feel van Zaelke ben ik erg blij. Het kostte weliswaar doorzettingsvermogen, tijd en geld, maar over het resultaat en de wijze van samenwerking ben ik meer dan tevreden.

Er spreekt lef uit de aanpak van PR4ALL… en bravoure


Dat bevalt mij wel.

Bij Zaelke werken inmiddels een aantal mensen, maar geen van allen hebben ze ervaring met PR en Communicatie. Dus ik had behoefte aan slimme marketingtips en goede publiciteit. Maar ik wilde ook zoveel mogelijk uit handen kunnen geven. PR4ALL biedt deze PR-support. Zo versturen ze onze nieuwsbrief, met scherpe webteksten en mooie publiciteitsfoto’s om de aandacht vast te houden.

Tijdens de verbouwing wilden we onze relaties betrokken houden en informeren. Daarvoor organiseerden we op aanraden van PR4ALL tussentijdse PR acties. De bouwschouw was een groot succes.
Nog meer respons ontvingen we op onze grootste opening. PR4ALL heeft ons enorm geholpen met de aanpak en organisatie daarvan. Ideeen, draaiboeken, cont(r)acten. We hebben dankbaar gebruik gemaakt van hun expertise.

Voor de opening kwam PR4ALL met het idee om een aantal bekende Nederlanders uit te nodigen. Ik had daar eerst niet aan gedacht. Maar wat bleek het een succes! Van Marijke Helwegen tot Laura Fygi. En we hebben ook onze burgemeester (van Venlo) gevraagd… hij opende ons Zaelke.

Natuurlijk hoopten we op free publicity. Maar hoe krijg je die? PR4ALL adviseerde om ver voor de grote dag, voor ons belangrijke journalisten te gaan bellen. Om ze al in een vroeg stadium de kans te geven over ons te publiceren. En dat werkte! Van lokale TV tot aan de krant, iedereen heeft ons gezien."

Maak vrijblijvend kennis met ons

Zodat we samen kunnen kijken waar we jou mee kunnen helpen. Wij snappen trouwens als geen ander dat jouw agenda te druk is voor adviesgesprekken op locatie. Vandaar dat wij diverse online en offline manieren hebben om kennis te maken. Dus waar wacht je op?